Update

Elektrische voertuigen in aantallen

Cijfers, wie is er niet groot mee geworden? Onze Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (nooit geweten dat die bestond!), blijkt voor ons te tellen hoeveel elektrische voertuigen er worden geregistreerd in Nederland. Dat is heel aardig, en we zien direct al wat mooie afkortingen. Zo zijn er op 31-06-2016 10.900 BEV personenauto's. Een BEV is een Battery Electric Vehicle, volledig elektrisch dus.
Er zijn maar liefst 81.887 E-REV's (Extended Range EV) en PHEV's (Plugin Hybrid EV). Dat zijn de wannabe's, de subsidieslurpers met ergens nog elektrisch motortje verstopt zodat ze de Nederlandse belastingbetaler kunnen laten meebetalen aan hun luxe voertuig. Met dank aan onze regering, want hoe moeilijk is het nou om een regeltje op te nemen als: "de auto dient minimaal 100 km volledig op elektriciteit te kunnen rijden met een gemiddelde snelheid van 100 kilometer per uur". Of iets dergelijks.
Dan zijn er nog 24 FCEV's (Fuel Cell Vehicle). De enige auto die dat kan zijn is voor zover ik weet de Hyundai ix35 FC. 23 geregistreerd in het eerste jaar en in 2016 nog eentje erbij. Geen doorslaggevend succes in ieder geval.
Het belangrijkste, want dit is per slot van rekening Mijn Elektrische Motorfiets... het aantal motorfietsen... 319! 319 elektrische motorfietsen zijn er in 2016 in Nederland geregistreerd. Eind 2015 waren dat er nog 268, dus als ik daar een algoritme op loslaat, kun je concluderen dat er zo'n 51 elektrische motoren zijn geregistreerd in de eerste helft van dit jaar. Helaas maakt de site wel een top tien van de meest verkochte auto's (Tesla op 1, Leaf op 2 en ZOE op 3, quelle surprise!) maar niet van de meest verkochte motorfietsen.


Nog geen reacties

Share This Post

Jouw reactie of commentaar

Jouw reactie
Jouw naam
Anti spam controle: drie plus acht =

18800

Kilometerstand

2

Stilstand door problemen

442

Onderhoudskosten

2157

Leeftijd in dagen

© 2022 Mijn elektrische motorfiets.nl | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen