Update

Slip, aanspraak en nieuwe helm

Een van de voordelen van een elektrische motor, is dat je alle power te allen tijde tot je beschikking hebt. Er is geen ideaal toerental, je hoeft niet terug- of op te schakelen. De kracht is er. Altijd.
Vanmorgen heb ik gemerkt dat dat ook een nadeel kan zijn. Bij het invoegen op de snelweg gaf ik bij 80 km per uur iets te veel gas, en het achterwiel spinde gelijk door. Was het het natte wegdek, was het gewoon een glad stuk? Gas terug en nog eens proberen: en weer slipte het achterwiel. OK, bij regen is het dus echt zaak om dat gas goed te doseren, bij iedere snelheid. Bij de BMW hoefde ik daar alleen op te letten bij het optrekken.

Bij een stoplicht heb ik voor het eerst aanspraak van een andere motorrijder: "blijft vreemd zo'n stil ding, maar wel vet!" Leuk!

Een ander voordeel, maar andere motorrijders kunnen het een nadeel noemen, is dat de elektrische motor amper geluid maakt. Om daar nog meer van te kunnen genieten heb ik mezelf van het weekend getrakteerd op de stilste helm die bestaat; de Schuberth C3 Pro.
En werkt dat nou echt? Nou en of dat echt werkt! Windgeruis is drastisch afgenomen en daardoor is alles nog stiller. Heerlijk.


Nog geen reacties

Share This Post

Jouw reactie of commentaar

Jouw reactie
Jouw naam
Anti spam controle: vier plus acht =

18800

Kilometerstand

2

Stilstand door problemen

442

Onderhoudskosten

2157

Leeftijd in dagen

© 2022 Mijn elektrische motorfiets.nl | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen