Update

MIA aanvragen deel 1

Goed, de MIA. Ik was in de veronderstelling dat ik gewoon bij de belastingaangifte zou aangeven dat ik een elektrische motor heb gekocht, en dat de subsidie-regen op mij neer zou dalen. Maar neen, het moet niet natuurlijk te makkelijk worden!
Er is dus een stappenplan. Niet voor het aanvragen van de MIA, maar voor het melding maken van mijn voornemen MIA\Vamil toe te passen in mijn belastingaangifte. Het zal wel logisch zijn.

Ik heb hiervoor een eHerkenningsmiddel nodig (gebruik van DigiD is niet mogelijk). Eh wacht wat, DigiD niet mogelijk? Het overheidsding om in te loggen op overheidsdingen is niet te gebruiken op een overheidsding? Klinkt ook logisch!
Ik moet een eHerkenningsmiddel aanvagen. Het aanvragen van een eHerkenningsmiddel duurt enkele dagen.

Er zijn verschillende aanbieders van eHerkenning. Ik heb totaal geen zin om me te verdiepen in hoe, wat en waarom. De enige naam die ik herken in de lijst is die van KPN, en die rekenen geen kosten voor een eenmalige eHerkenning. Ik denk dat ik hem eenmalig nodig heb, dus dat gaat hem worden.Mooi, bij de aanvraag is de optie "eenmalig" dus niet beschikbaar. Blijkbaar bedoelden ze "eenmalige kosten". Kan wel kiezen uit "1 jaar" voor iets van 24 euro. Gaan we niet doen, doei KPN, bedankt voor de misleiding.

Dan gaan we naar Connectis. Die zijn gratis. Aanvraagprocedure: Online. Mooi!
Gegevens ingevuld. 2016 als ik ben ga ik vervolgens mijn inbox verversen, wachtend op een bevestingsmailtje, maar niets. Misschien is er iets mis gegaan. Ik doe gewoon nog een aanvraag, met een ander e-mailadres. Weer niets.
Oh wacht. Ze sturen het vervolg per papieren post.

Wordt vervolgd...


Reacties

| 15 juni 2020 | 08:37:22


| 15 juni 2020 | 08:37:23


Share This Post

Jouw reactie of commentaar

Jouw reactie
Jouw naam
Anti spam controle: vier plus acht =

18800

Kilometerstand

2

Stilstand door problemen

442

Onderhoudskosten

2119

Leeftijd in dagen

© 2022 Mijn elektrische motorfiets.nl | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen